A fragment to the genre of the piano piece - Bogunović Hočevar, Katarina (Muzikološki zbornik, 2006)
Klavirski opus Janka Ravnika je kljub maloštevilnosti na svojevrsten način zaznamoval zgodovino slovenske klavirske glasbe. Zlasti z zgodnjimi klavirskimi deli je Ravnik odprl nove dimenzije slovenski klavirski tvornosti. Na vprašanje ali lahko o njegovih klavirskih delih govorimo kot o začetku klavirske miniature na Slovenskem skuša prispevek odgovoriti na dveh ravneh: na kompozicijsko-tehnični in recepcijski.
Keywords: klavirska miniatura; Ravnik, Janko, 1891-1982; slovenska glasba