Nova vrhunska raziskovalna oprema za raziskave površin materialov v Sloveniji - Jenko, Monika (Vakuumist, 1998)
10. februarja 1998 je bila na Inštitutu za kovinske materiale in tehnologije predstavljena nova vrhunska raziskovalna oprema za raziskave površin faznih mej in mej zrn kovinskih in drugih anorganskih materialov, ki so obstojni v ultra visokem vakuumu.
Keywords: preiskava materiala; površine; spektroskopske metode