On the k-metric dimension of metric spaces - Beardon, Alan F. (Ars mathematica contemporanea, 2019)
Metrična dimenzija splošnega metričnega prostora je bila definirana leta 1953, uporabljena na množici vozlišč grafovske metrike leta 1975, in razvita naprej za metrične prostore leta 2013. Leta 2015 pa je bila posplošena še na ?$k$?-metrično dimenzijo grafa za vsako pozitivno celo število ?$k$?, kjer ?$k = 1$? ustreza prvotni definiciji. Tukaj obravnavamo ?$k$?-metrično dimenzijo splošnih metričnih prostorov.
Keywords: k-metric dimension; k-metrična dimenzija; metric dimension; metric spaces; metrična dimenzija; metrični prostori