BRKO KUHA ZA VAS JABOLCNI KOLAC Pofrebujemo 200 g moke, 200 g margarine, dve jajci, 200 g sladkorja, 80 g orehov, cimet, dve žlički hladncga mleka, pol pecilnega pra-ška, 3 jabolka. Margarino, jajca in sladkor penasto zmešamo, dodamo orehe, cimet, mo-ko, pecilni prašek in na koncu naribana ja-bolka. Pečemo v pomaščenem pekaču, ko je pečeno, posipamo s sladkorjem v prahu. LOVSKIZREZKI Tanko narežemo ovčje ali junčje meso za zrezke, posolimo, popopramo na obeh straneh in pomokamo, pečemo na vročem olju. Na olju, kjer so se pekli zrezki, zarumenimo če-bulo, dodamo žličko vinskega kisa, zalijemo z juho, malo prekuhamo in serviramo skupaj z zrezki h krompirju. KORUZNI ŽLICNIKI " , . Eno jajce, malo soli, instant kornzni zdrob, Iist peteršilja. Iz beljaka stepemo trd sneg, do-darno malo soli potem še rumenjak, počasi do-dajamo še kcruzni zdrob, da dobimo mehko testo, nato še sesekljan list peteršilja in malo vegete. Testo pustimo stati 3 tninute. Z žličko oblikujemo cmoke in jih zakuhamo na juho. Knhamo približno 3 tninute. CVETACA S SIROM V slanem kropu skuhamo glavo cvetače, nato jo odcedimo, položimo v jensko skledo, potresemo z naribanim sirom, prelijemo s stopljenim maslom in drobtinami ter pečemo v pečici, da zarumeni.