A new subspecies of Carabus (Archiplectes) edithae Reitter, 1893 from Caucasus (Coleoptera: Carabidae) - Obydov, Dmitry (Acta entomologica slovenica (Ljubljana), 2010)
Na Kavkazu (regija Karachai-Cherkessian, gorovje Abishira-Akhuba) je bilo zbranih več primerkov krešičev vrste Carabus (Archiplectes) edithae Reitter, 1893. Zbranim primerkom geografsko najbližja podvrsta je Carabus edithae exedithae Gottwald, 1985. Najdeni primerki se razlikujejo od te in drugih podvrst po več znakih in predstavljajo novo podvrsto, Carabus (Archiplectes) edithae miloslavskii ssp. n., opisano v tem delu in verjetno omejeno na gorovje Abishira-Akhuba. Navedeni so določevalni znaki.
Keywords: entomologija; hrošči; Kavkaz