Nov pripomoček pri prevajalskem delu: računalniški korpusi - Hirci, Nataša (Mostovi (Ljubljana), 2001)
V prispevku avtorica opisuje nekaj možnosti za uporabo računalniških besedilnih korpusnih virov pri prevajalskem delu. Na kratko so predstavljene nekatere prednosti in težave pri rabi takih pripomočkov.
Keywords: besedilni korpusi; prevajanje; prevodi; računalniški korpusi