Šolska knjižnica in nadarjeni učenci v tretjem vzgojno-izobraževalnem obdobju na Osnovni šoli Prule - Škrlj, Gregor (Šolska knjižnica, 2014)
Šolska knjižnica nudi pri različnih predmetih in v vseh starostnih obdobjih pomoč pri delu z nadarjenimi učenci. V prispevku bo predstavljen vidik knjižnice ter knjižničarja pri delu z nadarjenimi učenci v 3. vzgojno-izobraževalnem obdobju pri dodatnem pouku angleščine. Ideja za posebno sodelovanje za delo z nadarjenimi se je porodila že pri načrtovanju ur pouka knjižničnega informacijskega znanja z angleščino v 3. vzgojno-izobraževalnem obdobju. Predstavljena bo knjižnica, gradivo, ki je namenjeno delu z nadarjenimi, njihove značilnosti, ter kratek vsebinski vpogled v samo delo.
Keywords: angleščina; dodatni pouk; IKT; nadarjeni učenci; nadarjenost; osnovne šole; šolske knjižnice