Mental health challenges in the educational landscape of Serbia - Škobo, Milena (Medicine, law & society, 2024)
Ta članek preučuje izzive duševnega zdravja, s katerimi se soočajo učitelji v Srbiji, s poudarkom na izobraževalnih in pravnih perspektivah v obdobju po pandemiji in v dobi, ki jo poganja umetna inteligenca. Z prepoznavanjem učiteljev kot ključnih prispevkov k človeškemu kapitalu in družbenemu napredku študija stremi k osvetlitvi perečih skrbi, ki vplivajo na njihovo dobrobit. Z raziskovanjem z dokazi podprtih praks želi članek prispevati k političnim priporočilom, ki spodbujajo podporno delovno okolje, priznavajoč integralno vlogo duševnega zdravja učiteljev pri oblikovanju uspešnega izobraževalnega sistema in pozitivni vpliv na dobrobit študentov, ko vstopajo na trg dela.
Keywords: education; educational aspects; legal aspects; mental well-being; teachers’ burnout