Recepcija Cirila Kosmača pri študentih Pedagoške fakultete - Medved-Udovič, Vida (Jezik in slovstvo, 2014)
Prispevek osvetljuje recepcijo Cirila Kosmača pri študentih Pedagoške fakultete v Kopru; podatke smo pridobili z anketo 106 študentov generacije maturantov 2011, 2012 in 2013. Pri tem smo se oprli na osnovnošolski in srednješolski učni načrt za slovenščino in na aktualna berila z odlomki iz del Cirila Kosmača. Rezultati kažejo, da je med najbolj priljubljenimi Kosmačevimi deli novela Tantadruj.
Keywords: Kosmač, Ciril; recepcija; učni načrt; berila