Bomo šolski kulturni dogodek prenašali v živo? - Nagode Burger, Andreja (Šolska knjižnica, 2021)
Šolski knjižničarji smo velikokrat organizatorji dogodkov za promocijo branja. V trenutnih razmerah zaradi priporočil NIJZ na teh dogodkih ne moremo gostiti vseh učencev, kot smo jih v preteklosti. Na OŠ Komenda Moste se je knjižničarka odločila uporabiti storitve, ki jih Arnes brezplačno omogoča lastnikom AAI-računa. Prenos v živo je Arnesova storitev, ki je namenjena organizacijam in posameznikom, ki želijo organizirane dogodke prenašati v živo prek spleta. Uporaba je za lastnike AAI-računa enostavna in brezplačna. Za prenos je potreben le računalnik ali pametni telefon z mikrofonom in kamero in program za prenašanje v živo.
Keywords: bralna značka; epidemija; kulturne prireditve; osnovne šole; šolske knjižnice