Vloga plemstva iz slovenskega dela avstrijskih dednih dežel v življenju in delu Wolfganga A. Mozarta - Nagode, Aleš (Muzikološki zbornik, 2007)
Avtor v prispevku orisuje vpliv, ki so ga imeli člani plemiških rodbin s slovenskega dela avstrijskih dednih dežel na življenje in delo W. A. Mozarta. Pri tem opazuje vlogo, ki jo je imela dejavna podpora pripadnikov tega družbenega sloja v Mozartovem uveljavljanju v evropski kulturni javnosti.
Keywords: klasicizem; Mozart, Wolfgang Amadeus, 1756-1591; plemstvo; Slovenia; Slovenija