Analiza infrastrukture za potrebe univerzitetnega športa na slovenskih univerzah - Jamnik, Matej (Šport (Ljubljana), 2019)
Eden od temeljnih pogojev za razvoj univerzitetnega športa v Republiki Sloveniji je primerna športna infrastruktura (športni objekti) za potrebe univerzitetnega športa. Za ugotovitev dejanskega stanja športne infrastrukture za potrebe univerzitetnega športa v Republiki Sloveniji smo se omejili na Univerzo v Ljubljani, Univerzo v Mariboru in Univerzo na Primorskem (dejansko stanje športne infrastrukture smo opisali za vsako univerzo posebej). Razvoj univerzitetnega športa v Republiki Sloveniji je neločljivo povezan z izboljšanjem športne infrastrukture za potrebe univerzitetnega športa. S tem razlogom je potrebno zagotoviti dolgoročno sistemsko načrtovanje izgradnje, vzdrževanje in optimalno upravljanje športne infrastrukture, ki naj bo v lasti slovenskih univerz.
Keywords: sport; sports facilities; sports infrastructure; šport; športna infrastruktura; športni objekti; university sports; univerzitetni šport