Nevronske mreže kot nova metoda za reševanje poslovnih problemov in možnosti uporabe v managementu - Zidar, Anton (Management, 2010)
Nevronske mreže so razmeroma mlado razvijajoče se področje, ki posnemajo princip delovanje bioloških možganov, zato imajo široko uporabno vrednost na različnih področjih. Nevronske mreže imajo lastnost učenja, probleme rešujejo podobno kot biološki možgani. Nevronske mreže se kažejo kot zmogljivo orodje za urejanja zadev v managementu. Vendar v slovenskem prostoru primanjkuje literature, ki bi družboslovca preprosto uvedla v razumevanje nevronskih mrež, saj je obstoječa "peščica" literature bolj namenjena naravoslovcem in tehnikom. Članek je uvod v osnovno razumevanje nevronskih mrež in možnosti uporabe v managementu z opisom, kaj so nevronske mreže in kako te uporabiti pri reševanju različnih poslovnih problemov.
Keywords: management; vodenje; problemi; reševanje problemov; metode; modeli; nevronske mreže