Austrian state policy and its interest in Slovenian folk culture - Rajšp, Vincenc (Traditiones (Ljubljana), 2005)
V prispevki je predstavljen sprejem projekta "Das Volkslied in Österreich = narodna pesem v Avstriji", ki je dobil podporo takratne vlade na Dunaju in je izrednega pomena tudi za Slovence. Slovenščina, ki se je od časa Marije Terezije naprej uveljavljala kot uradni jezik in jezik izobraževanja, je bila priznana tudi kot jezik slovenske ljduske kulture
Keywords: Ethnopoetics; ljudske pesmi; slovenska ljudska kultura; slovenščina; Slovene; zgodovinski pregledi; Austria; Avstrija