Gnezdilke popogoriščnega habitata na Petrinjskem Krasu - Geister, Iztok (Annales. Series historia naturalis, 1999)
V letih 1998-99 je bila na popogoriščnem rastišču ruja in žajblja popisana ptičja skupnost. Vrstna pestrost in gnezditvena gostota ptic sta tu večja kot v okoliških habitati, kar pomeni, da je požar ugodno vplival na grmiščno ornitofavno.
Keywords: Petrinjski Kras; ptice gnezdilke; vegetacijska sukcesija