Praznovanja 1700 let milanskega edikta - Kuzminac, Milan (Edinost in dialog, 2013)
Milanski edikt (Edictum Mediolanense) je verski tolerančni edikt iz leta 313, ki je izenačil kristjane v Rimskem cesarstvu s pripadniki drugih verstev, kar je zanje pomenilo svobodo verovanja in posledično prekinitev preganjanja. " Jubilej je danes pomemben za ves krščanski svet in za vse vesoljstvo. Letos sta ga obeležili dve mesti: Milano v Italiji, kje je bil edikt podpisan in objavljen, ter Niš v Srbiji, antični Nais (Naissus), mesto, v katerem je bil februarja leta 272 ali 273 rojen cesar Konstantin.
Keywords: krščanstvo; Christianity; milanski edikt; freedom of religion; verska svoboda; rimski imperij; obletnice; 1700 let; praznovanja