First record of Nevrorthidae from Slovenia - Jones, Joshua R. (Acta entomologica slovenica (Ljubljana), 2009)
Prvič je v Sloveniji zabeležena najdba vrste Nevrorthus apatelios H. Aspöck, U. Aspöck et Hölzel, 1977. Najdba na jugozahodnih pobočjih vzhodnih Julijskih Alp je najsevernejša najdba družine v Evropi. Spisek znanih najdišč vrste N. apatelios je sestavljen v dodatku.
Keywords: entomologija; entomology; fauna; favna; najdbe; new records; Slovenia; Slovenija