Projekt CRISP - prispevek k merjenju subjektivnega doživljanja otrokovih pravic in kakovosti življenja - Pavlović, Zoran (Šolsko polje, 2007)
V prispevku so predstavljene izbrane ugotovitve Mednarodne študije o otrokovihpravicah (Children's Rights International Study Project - CRISP). Poudarek je na rezultatih dobljenih v Sloveniji, kjer se študija izvaja od leta 1991. Predstavljene so primerjave zaporednih merjenj v Sloveniji ter nekaj mednarodnih primerjav. Prispevek izpostavi tudi potencial metodologije omenjene študije za spremljanje stanja na področju otrokovih pravic ter kakovosti življenja otrok.
Keywords: mednarodne študije; otrokove pravice; projekti; vzgoja in izobraževanje