The Russian Federation and Nato - Hudolej, Konstantin Konstantinovič (Teorija in praksa, 2011)
Po koncu hladne vojne so se odnosi med Rusko federacijo in Natom močno spremenili. Njunemu soočenju je sledilo medsebojno sodelovanje. Avtor analizira pet možnih scenarijev prihodnjih odnosov med Rusijo in Natom, od nadaljevanja rivalstva do članstva Ruske federacije v Natu. Avtor sklene, da se morda nobeden od teh ne bo v celoti uresničil. Veliko bo odvisno od zunanjih dejavnikov in od notranje politike.
Keywords: International relations; Organizacija severnoatlantskega sporazuma; Partnership for peace; North Atlantic Treaty Organization; Mednarodni odnosi; Domestic policy; Russia; Partnerstvo za mir; Notranja politika; Rusija; NATO