Doprinos episkopa Atanasija (Jevtića) savremenoj liturgijskoj polemici u SPC - Vukašinović, Vladimir (Edinost in dialog, 2013)
Avtor ob analizi štirih zbornikov liturgičnih tekstov in enem prevodu - rekonstrukciji Liturgije sv. Janeza Zlatoustega iz 14. stoletja - kaže osnovne zakonitosti liturgične teologije episkopa Atanasija Jevtića. V delu odkriva dinamičen in ustvarjalen, vendar hkrati tradicionalen pristop vzajemnega prežemanja in preloma zakona vere in zakona molitve, kar je značilno za teologijo tega avtorja.
Keywords: Jevtić, Atanasije; srbska pravoslavne cerkev; liturgika; polemike