Odgovornost revizorjev - Nikolič, Petra (Podjetje in delo, 2015)
Avtorica se ukvarja z urejenostjo odgovornosti revizorjev v Sloveniji, na ravni EU in v posameznih državah članicah EU. Zaradi razvpitih globalnih škandalov iz preteklih let je delo revizorjev pod drobnogledom širše javnosti. Revizorji so podvrženi poostrenemu nadzoru, pogostejše je tudi uveljavljanje odškodninskih zahtevkov v zvezi z njihovim delom. Kljub temu pa na ravni EU še do danes ni prišlo do poenotenja pravil glede odškodninske odgovornosti revizorjev, kar avtorica predstavlja v podrobnem pregledu po posameznih državah.
Keywords: odgovornost; odškodninska odgovornost; revizija; revizorji