Inventura v šolski knjižnici osnovne šole Prule v sistemu COBISS3 - Škrlj, Gregor (Šolska knjižnica, 2012)
Inventura je postopek popisovanja vse zaloge gradiv na določen dan. Za izvedbo sta potrebna dobra organizacija in natančno upoštevanje zakonodaje. Šolska knjižnica lahko inventuro opravlja ročno ali z računalniško podporo. Na Osnovni šoli Prule smo izvedli inventuro v sistemu COBISS3. Inventurna komisija je svoje delo opravila natančno in dosledno. V članku so podrobneje opisani načrtovanje, priprava in sama izvedba inventure v sistemu COBISS3.
Keywords: COBISS3; inventura; knjižnično gradivo; osnovne šole; šolske knjižnice