Sodelovanje šolske svetovalne službe in knjižnice pri premagovanju bralnih težav učencev - Brinovšek, Manja (Šolska knjižnica, 2019)
V prispevku je predstavljen vidik dela svetovalne službe na področju dela z učenci z motnjo avtističnega spektra in drugimi primanjkljaji oz. motnjami, kot so npr. specifične učne težave (disleksija). Opisane so teoretične in zakonodajne podlage za delo ter pomen medsebojnega sodelovanja z vsemi deležniki. Posebej je predstavljeno delo z učenci na področju branja, bralnih težav, pri čemer so opisani primeri dobre prakse, kako se lotiti motivacije za branje (ustrezna priprava, pripomočki, gradiva). Predstavljena sta tudi sodelovanje s knjižničarjem ter pomen obiskovanja šolske knjižnice za doseganje ciljev.
Keywords: branje; sodelovanje; šolska svetovalna služba; šolske knjižnice; učenci s posebnimi potrebami; učne težave