The structure of musical preferences of youth - Habe, Katarina (Muzikološki zbornik, 2018)
Namen raziskave je bil raziskati razlike v strukturi glasbenih preferenc med slovenskimi in hrvaškimi študenti. Vzorec je zajemal 369 študentov iz Slovenije in 371 študentov iz Hrvaške. Rezultati kažejo, da obstajajo pomembne razlike v glasbenih preferencah med slovenskimi in hrvaškimi študenti. Prav tako so se potrdile razlike glede na spol, starost in študijski program
Keywords: glasbene preference; hrvaški študenti; medkulturne študije; slovenski študenti