Lycia isabellae (Harrison, 1914) (Geometridae) in Xestia sexstrigata (Haworth,1809) (Noctuidae) - novi vrsti v favni metuljev Slovenije (Lepidoptera) - Sukič, Milan (Acta entomologica slovenica (Ljubljana), 2007)
Našli smo dve za favno Slovenije novi vrsti metuljev: Lycia isabellae (Harrison, 1914) in Xestia sexstrigata (Haworth, 1809). Vrsto L. isabellae smonašli kot bubo na tleh, zraven debla starejšega macesna, ob koncu zime leta2001, v okolici vasi Zgornje Jezersko. Februarja istega leta se je iz bubeizlegla samica. Vrsto X. sexstrigata smo našli na gričevnatem območju Goričkega, na Gradu. Enega samčka smo ujeli na luč 17. avgusta 2002.
Keywords: entomologija; metulji; nove vrste; Slovenia; Slovenija