Contribution to the faunistical list of Trichoptera (Insecta) of Serbia - Živić, Ivana (Acta entomologica slovenica (Ljubljana), 2006)
Popravljen je favnistični seznam mladoletnic (Trichoptera) Srbije. Povečano število vrst je posledica raziskav ličink v gorskih rekah Srbije. Število najdenih vrst se je povečalo s 173 na 186. Trije rodovi in 13 vrst je novih v favni Srbije. Tri vrste smo dodali po pregledu primerkov v muzejskih zbirkah: Rhyacophila stankovici Radovanović, Potamophylax (Stenophylax) rotundipennis Brauer in Potamophylax latipennis Curtis. Vrsta Rhyacophila dorsalis Curtis jeizbrisana iz seznama in nadomeščena z alopatrično vrsto R. nubila Zetterstedt. Ena vrsta (Stenophylax latipennis) in ena podvrsta (Stenophylax vibex speluncarum) sta bili umaknjeni zaradi napačne določitve in pomanjkanja podatkov. Vrsta Drusus serbicus Marinković je endemična v Srbiji, medtem ko soCrunoecia bosniaca Marinković-Gospodnetić, Rhyacophila bosnica Schmid in Rhyacophila vranitzensis Marinković et Botosaneanu endemične vrste zahodnega Balkana.
Keywords: entomologija; insekti; mladoletnice; Serbia; Srbija; Trichoptera