Organizacijsko učenje v policiji - Behlić, Edo (Teorija in praksa, 2020)
Za uspešno soočanje organizacij s sodobnimi izzivi je nujno, da razvijajo in uporabljajo proces organizacijskega učenja. Krog organizacijskega učenja zajema ustvarjanje in pridobivanje, posredovanje ter uporabo znanja. Ko znanje preide od posameznika na raven organizacije, ima organizacija večje možnosti za doseganje uspehov pri svojem delovanju. Članek aplicira koncept organizacijskega znanja in učenja na slovensko Policijo, in sicer na primeru možnosti prenosa in uporabe znanja in izkušenj, ki jih policisti pridobijo na mednarodnih civilnih misijah. Podatki so pridobljeni s pomočjo ankete s policisti mirovniki, pokažejo pa, da policisti pri delu na misijah pridobijo znanje in izkušnje, za katere menijo, da bi bili uporabni tudi pri policijskem delu doma. To znanje lahko uporabijo na svoji karierni poti in izobraževanju, prav tako ga prenašajo na svoje sodelavce, pogrešimo pa sistematičen prenos tega znanja v organizacijsko znanje Policije
Keywords: civilne misije; mednarodne misije; misije; Organizacijsko učenje; Organizational learning; Police; Policija; prenos znanja; Slovenska policija