Trubadurji, fin'amor: beseda kot harmonija pojavnega in pojmovnega - Pintarič, Miha (Primerjalna književnost, 1998)
Članek podaja kratko analizo trubadurskega vrednostnega sistema in ustrezne terminologije: fin'amor v. "amour courtois"/"courtoisie", joy, joven, mezura, pretz, valor; trubadurskih pesniških slogov: trobar clar, trobar ric, trobar clus; najpomembnejših trubadurskih pesniških oblik: cansó, tensó, sirventés, planh; zaključek je posvečen bistvenim značilnostim trubadurskega jezika.
Keywords: francoska književnost; French literature; provansalska lirika; trubadurska lirika; ljubezenska lirika; pesniški jezik