Balanced Abelian group-valued functions on directed graphs - Cherniavsky, Yonah (Ars mathematica contemporanea, 2017)
Obravnavamo funkcije, ki preslikujejo povezave in vozlišča usmerjenega grafa v abelsko grupo. Funkcija se imenuje uravnotežena, če je vsota njenih vrednosti vzdolž katerega koli cikla enaka nič. Množica vseh uravnoteženih funkcij tvori abelsko grupo za seštevanje. Raziskujemo to grupo v dveh primerih: ko nam je dovoljeno hoditi v nasprotni smeri povezave in v tem primeru funkciji prirediti nasprotno vrednost, in ko nam ni dovoljeno hoditi proti tej smeri.
Keywords: grafi dobitka; konsistentni grafi; uravnotežena številčenja grafa; uravnoteženi označeni grafi; uteženi grafi