Doprinos Matije Murka proučavanjima južnoslovenske epike - Buturović, Đenana (Traditiones (Ljubljana), 1999)
Matija Murko (1861-1951) slovenski slavist in etnolog, je velik del svojega strokovnega dela posvetil juznoslovanski epiki. Avtorica predstavlja temeljno Murkovo delo s tega področja Tragom srpsko-hrvatske narodne epike (1951) in pri tem predvsem analizira Murkov pogled na muslimansko epiko
Keywords: Murko, Matija, 1861-1952; Ethnopoetics; ljudske pesmi; slovstvena folklora; Južni Slovani