Osebna imena v ljudskih pesmih - Keber, Janez (Traditiones (Ljubljana), 1999)
V prispevku avtor podaja svoje ugotovitve in zapažanja ob prebiranju Štrekljevih knjig Slovenske narodne pesmi I-IV s stališča imenoslovca. Svojo pozornost namenja osebnim imenom v njih in ugotavlja, da so nepogrešljiv vir za imenoslovna raziskovanja
Keywords: jezikoslovje; linguistics; Slovene; slovenščina; imenoslovje; osebna imena; Ethnopoetics; ljudske pesmi; Slovenia; Slovenija