Fantastika in Calvinova postmodernistična pripovedna dela - Štoka, Tea (Primerjalna književnost, 2005)
Članek se ukvarja s fantastiko v pripovednih delih Itala Calvina (1923-1985). Fantastični elementi so najbolj prepoznavni v Calvinovi zreli fazi in po mnenju številnih kritikov spadajo v njegovo t. i. postmodernistično obdobje, ki je trajalo od leta 1965 do 1980. Fantastika predpostavlja naravno izkušnjo realnosti, v kateri je prisotno tudi nadnaravno. Ta tip postmodernističnega pisanja nujno vključuje dvojno branje resničnosti.
Keywords: Calvino, Italo, 1923-1985; italijanska književnost; postmodernizem; fantastika; fantastična književnost