Boj znotraj boja - Alič, Špela (Etnolog. Nova vrsta (Ljubljana), 2012)
Za razumevanje boja zapatistk je pomembno razumevanje samega boja zapatistov, ki je natančneje opisan v prvem delu članka. Drugi del pa se nanaša na dvojni boj, ki ga ženske bijejo vse od vstaje leta 1994, na boj na nacionalni ravni kot tudi na lokalni, za priznanje njih kot žensk, kot staroselk in enakopravnih članic družbe.
Keywords: Mehika; Mexico; zapatizem; neoliberalizem; ženske; woman; politics; politika