Ročni kažipot po Goriškem in Gradiščanskem (Ročni kažipot po Goriškem in Gradiščanskem, 1894)
Izhajal je enkrat letno kot priloga Soči. Vseboval je koledar s seznamom trgov in sejmov, dvorni koledar z osebnimi prazniki evropskih vladarjev, popise trgovcev in obrtnikov ter delavcev drugih poklicev, ki so delovali na Primorskem območju, vozne rede različnih prevozov, sezname ulic, ter druge koristne informacije za lokalno prebivalstvo.
Keywords: Vodniki; karst; Kras; 19./20.st.; Koledarji