Planinski vestnik (Planinski vestnik, 1895)
Mesečnik velja za najstarejšo slovensko revijo, ki še izhaja. Vsebinsko se dotika dela planinske organizacije, gorniške kulture in je odraz splošnih razmer in duševnega doživljanja gora Slovencev. Bralce informira o najpomembnejših dogajanjih v planinstvu, vsebuje znanstvene in poljudnoznanstvene članke iz zgodovine planinstva, orografije in iz drugih sorodnih ved, leposlovne prispevke, članke o naravi in varstvu narave itd.
Keywords: gorska reševalna služba; Grintovci; reševanje; zgodovinski pregledi