Zbornik za umetnostno zgodovino. Nova vrsta (Zbornik za umetnostno zgodovino (Nova vrsta), 1951)
Zbornik za umetnostno zgodovino (ZUZ), strokovna revija, ki je prvič izšla leta 1921, njen prvi urednik pa je bil Izidor Cankar, izdaja Slovensko umetnostnozgodovinsko društvo. Izdajanje ZUZ je zastalo le ob koncu druge svetovne vojne in v letih takoj po njej, leta 1951 pa smo posamezne številke začeli šteti na novo. Od tod tudi oznaka n. v. (nova vrsta) v glavi zbornika.
Keywords: art history; Umetnostna zgodovina; Zborniki