Ljubljanski časnik - Potočnik, B. (Ljubljanski časnik, 1850)
Velja za prvi slovenski uradni list, ki je dvakrat na teden objavljal uradne novice in razglase, pod uredništvom Blaža Potočnika oziroma Dragotina Melcerja.
Keywords: Časniki; Ljubljana; 19.st.