Zvon (Zvon (1870), 1870)
Izhajal je na pol meseca na Dunaju. Urejal ga je Josip Stritar s sodelovanjem Frana Levstika. V njem je objavljal pesmi, razprave in povesti. To je bila prva slovenska literarna revija, napredno svobodomiselno glasilo, v katerem je Stritar nastopil tudi kot kritik in voditelj. Njegove ideje so bile preveč liberalne za tisti čas, tako da si je pridobil nasprotnike in časnik je kmalu prenehal izhajati.
Keywords: Slovene literature; Slovenska književnost; Literarne študije; 19.st.; Književnost; literature