Letno poročilo Centralne tehniške knjižnice Univerze v Ljubljani (Letno poročilo Centralne tehniške knjižnice Univerze v Ljubljani, 2003)
Centralna tehniška knjižnica Univerze v Ljubljani je visokošolska knjižnica, ki deluje kot univerzitetna knjižnica na področju tehnike in nekaterih področij naravoslovja. Knjižnica je bila ustanovljena 17. novembra 1949 pri tedanji Tehniški visoki šoli. Večina njenih uporabnikov je z Univerze v Ljubljani, večina obiskovalcev je študentov.