Zora (Zora (Ljubljana), 1895)
Glasilo slovenskega katoliškega dijaštva je izhajalo na četrt leta. Vsebovalo je priloge: Srednješolec, Prvi cveti. Vsebuje literarna besedila, eseje,… Nadaljevalo se je kot glasilo Zora – Luč.
Keywords: Mladinske revije; Slovenia; Slovenija; 19./20.st.