Naš rod (Naš rod, 1929)
Izhajal je osemkrat na šolsko leto v Ljubljani. Izdajalo ga je Jugoslovansko učiteljsko združenje. Glavni in odgovorni urednik revije je bil Josip Ribičič, od leta 1942-43 Ivan Tavčar. Revija je dajala poudarek leposlovju in pesništvu. V njej so objavljali znani slovenski pisatelji, pesniki in ilustratorji.
Keywords: Slovene literature; Slovenska književnost; young adult literature; Mladinska književnost