Kaplje (Kaplje (Idrija), 1966)
Kaplje, revija za kulturna in obča vprašanja, so izhajale v letih 1966-1972 v Idriji. V reviji so različni avtorji objavljali prozo in poezijo, veliko pa je bilo tudi prispevkov, ki so obravnavali trenutno dogajanje v takratni družbi in so bili kritični do razmer v njej. Leta 1972 je bila revija prisilno ukinjena, po dvajsetih letih pa ponovno izide kot zbornik Kaplje.
Keywords: Slovene literature; slovenska književnost; culture; kultura; Slovenia; Slovenija