Monitoring systems of governance in sport - Kustec Lipicer, Simona (Kinesiologia Slovenica, 2013)
Namen tega prispevka je predložiti analitični okvir za spremljanje javnega vladanja v športu. Na podlagi pregleda literature v prispevku najprej izpostavimo ključne značilnosti sistemov spremljanja in pristopov javnega vladanja. Le-te nato povežemo z že uveljavljenimi praksami sistemov spremljanja vladanja v kontekstu odprte metode koordinacije v Evropski uniji in v izbranih mednarodnih organizacijah. Izvedena analiza v zaključku ponudi nabor možnih elementov, potrebnih za spremljanje sistemov vladanja na področju športa.
Keywords: European Union; Evropska unija; International organizations; Mednarodne organizacije; sport; Sports policy; šport; Športna politika