Cene in sejtsisl« a porecila. Mariborski trg. Na mariborski trg v sobolo, dne 11. junija so pripeljali špeharji 16 komadov zaklanib svinj. Svinjsko meso je bilo po 13 do 14 Din, slanina pa po 12 do 13 Din. Kmetje so pripeijali 32 voz sena po GO do 90 Uin, žest voz slame (škopa 1.50 do 1.75 komad), šiiri voze krompirja po 1.50 do 2 Din (novi italijanski 5 do 5.50 Din). Čebula 5 do 5.50 Din, česen 10 do 12 Din, kumarce 2 do 5 Din. Pšenica 1.75 Din, lž 1.50 Din, ječmen 1.50 Din, oves 1.2"» Din, koruza 1.25 do 1.50 Din, pro&o 1.75 Din, ajda 1.25 do 1.50 Din, fižol 2.50 do 3 Din, v stročju 6 do 7 Din. Kokoš Ž0 do 30 Din, piščanci 22 do 65 Din, gos 50 do 60 Din, kozliček GO do 80 Din, jagnje 80 Din. Celi orehi 5.50 do (i Din, luščeni 16 do 18 Din. Hren 8 do 10 Din, karfijola 1 do i Dia. Kislo zelje 3 do 4 Din, repa 2 Din. Glavnata solata (korriad) 0.25 do 1 Din, gobe 1 do 2 Din, jagode 8 do 12 Din, črešnje 6 do 12 Din, jabolka 12 Din. Mleko 2 do 3 Din, smetana 10 do 12 Din, surovo maslo 21 do 30 Din, jajca 0.50 do 0.75, med 14 do 20 Din, suhe slive 8 do 12 Dii_, špargelj 3 clo 5 Din. Mariboiski svinjski sejem. Na svinjski seji., dne 10. .junija tega leta je bilo pripeljanih 20!) svinj in ena ovca; cene so bile sledeče: Mladi pi-ašiči 5 do 0 tednov stari komad 60 do 90 Din; 7 do 9 tednov stari 150 do 180 Din; 3 do i mesece stari 200 do 250 Din; 5 do 7 mesecev stari 350 do 380 Din; 8 do 10 raesecev stari 450 do 480 Din; eno leto stari 560 do 650 Din; kilogram žive teže so prodajali 6 do 7 Din; kilogram mrtve teže pa po 10 do 11.50 Din. Ovce komad 90 Din. Prodanih je bilo 143 svinj in ena ovca.