Digitalna knjižnica Slovenije
Narodna in univerzitetna knjižnica
Splošne knjižnice
Celjsko območje
Vse knjižnice območja
Osrednja knjižnica Celje
Knjižnica Laško
Osrednja knjižnica Mozirje
Knjižnica Šentjur
Knjižnica Šmarje
Knjižnica Velenje
Medobčinska splošna knjižnica Žalec
Dolenjsko območje
Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto
Knjižnica Brežice
Knjižnica Kočevje
Valvasorjeva knjižnica Krško
Knjižnica Miklova hiša, Ribnica
Gorenjsko območje
Mestna knjižnica Kranj
Občinska knjižnica Jesenice
Knjižnica A. T. Linharta, Radovljica
Knjižnica Ivana Tavčarja, Škofja Loka
Knjižnica dr. Toneta Pretnarja, Tržič
Goriško območje
Vse knjižnice območja
Goriška knjižnica Franceta Bevka Nova Gorica
Lavričeva knjižnica, Ajdovščina
Mestna knjižnica in čitalnica Idrija
Knjižnica Cirila Kosmača Tolmin
Koroško območje
Koroška osrednja knjižnica dr. Franca Sušnika Ravne na Koroškem
Knjižnica Radlje ob Dravi
Knjižnica Ksaverja Meška, Slovenj Gradec
Obalno-kraško območje
Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper
Knjižnica Makse Samsa, Ilirska Bistrica
Mestna knjižnica Izola - Biblioteca civica di Isola->Matična knjižnica Izola
Mestna knjižnica Piran
Kosovelova knjižnica Sežana
Osrednjeslovensko območje
Mestna knjižnica Ljubljana
Knjižnica Jožeta Udoviča, Cerknica
Knjižnica Domžale
Knjižnica Grosuplje
Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik
Knjižnica Litija
Knjižnica Logatec
Knjižnica Medvode
Cankarjeva knjižnica Vrhnika
Pomursko območje
Pokrajinska in študijska knjižnica Murska Sobota
Javni zavod Knjižnica Gornja Radgona
Splošna knjižnica Ljutomer
Spodnjedravsko območje
Knjižnica Ivana Potrča Ptuj
Knjižnica Franca Ksavra Meška Ormož
Štajersko območje
Mariborska knjižnica
Knjižnica Lenart
Knjižnica Josipa Vošnjaka Slovenska Bistrica
Druge knjižnice
Bayerische StaatsBibliotek
Centralna pravosodna knjižnica
Centralna tehniška knjižnica Univerze v Ljubljani
Knjižnica Dušana Černeta Trst
Kraljeva knjižnica, Danska nacionalna knjižnica in univerzitetna knjižnica v Kopenhagnu
Narodna in študijska knjižnica
Österreichische Nationalbibliothek
Semeniška knjižnica
Slovenska študijska knjižnica Celovec
Škrabčeva knjižnica
Univerzitetna knjižnica Maribor
Arhivi in muzeji
Arhiv Republike Slovenije
Goriški muzej
Loški muzej Škofja Loka
Muzej in galerije mesta Ljubljana
Muzej Miklova hiša
Muzej novejše zgodovine Celje
Narodni muzej Slovenije
Pokrajinski arhiv Maribor
Pokrajinski muzej Kočevje
Prirodoslovni muzej Slovenije
Slovenian Museum and Archives - Slovenski muzej in arhiv
Slovenski etnografski muzej
Slovenski šolski muzej
Škofijski arhiv Koper
Meni
SLO
|
ENG
avtor
celotno besedilo
ključne besede
leto
naslov
vir
založnik
zbirka
IN
ALI
NE
avtor
celotno besedilo
ključne besede
leto
naslov
vir
založnik
zbirka
IN
ALI
NE
avtor
celotno besedilo
ključne besede
leto
naslov
vir
založnik
zbirka
IN
ALI
NE
avtor
celotno besedilo
ključne besede
leto
naslov
vir
založnik
zbirka
IN
ALI
NE
NAPREDNO ISKANJE
O nas
Sodelovanje
Pogoji uporabe
dLib statistike
Seznam partnerjev
Novice
Virtualne razstave
Pišite nam
Moj dLib.si
Epošta
:
Geslo:
Prijava
Registriraj se!
Pozabljeno geslo
Število rezultatov iskanja: 31
Tip gradiva
časopisje in članki (1)
knjige (7)
raziskovalni projekti (3)
visokošolska dela (4)
znanstveno časopisje in članki (16)
Časopisje in članki - naslov
Acta agriculturae Slovenica (3)
Acta agriculturae slovenica. Suplement (9)
Acta chimica slovenica (1)
Glasnik Slovenskega etnološkega društva (1)
Management (1)
Naša skupnost (Ljubljana) (1)
Slovenian veterinary research (1)
Časopisje in članki - oblika
članki (17)
Jezik
angleški (15)
slovenski (16)
Leto izida
1909 (1)
1989 (1)
2004 (1)
2006 (1)
2008 (2)
2009 (2)
2010 (2)
2011 (1)
2012 (5)
2013 (7)
2014 (1)
2015 (3)
2016 (1)
2017 (1)
2018 (1)
2022 (1)
Izvor
ARRS - Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije (3)
Mestna knjižnica Ljubljana (1)
Narodna in univerzitetna knjižnica (7)
Slovensko etnološko društvo (1)
Slovensko kemijsko društvo (1)
Univerza na Primorskem, Fakulteta za management (1)
Univerza v Ljubljani, Biotehniška fakulteta (14)
Univerza v Ljubljani, Veterinarska fakulteta (3)
Univerzitetna knjižnica Maribor (1)
Vsebina
Biologija (3)
Ekonomija (1)
Etnologija (1)
Javna uprava (1)
Kemija (1)
Kemijska tehnologija (2)
Kmetijstvo (20)
Medicina (1)
Menedžment (1)
Znanost (3)
Založnik
Biotechnical Faculty (1)
Biotehniška fakulteta (11)
Biotehniška fakulteta, Oddelek za živilstvo (1)
E. Kenda (1)
Fakulteta za management (1)
Kmetijski inštitut Slovenije (4)
Leykam (1)
M. Lušnic Polak (1)
P. Raspor Lainšček (1)
R. Karas (1)
Skupščina občine Ljubljana Moste-Polje (1)
Slovensko etnološko društvo (1)
Slovensko kemijsko društvo (1)
Univerza v Ljubljani, Veterinarska fakulteta (1)
Univerza v Mariboru, Fakulteta za strojništvo (2)
Veterinarska fakulteta (1)
Zavod IRC (1)
Zavod za zdravstveno varstvo Maribor (1)
Pravice
CC BY - priznanje avtorstva (1)
javna domena (1)
pravice pridržane (29)
Dostop
Omejen (namenski terminali v prostorih NUK) (8)
Prost (23)
Išči med rezultati (
31
)
Razvrsti po:
ustreznosti
ustreznosti
datumu naraščajoče
datumu padajoče
datumu objave naraščajoče
datumu objave padajoče
naslovu A-Z
naslovu Z-A
Vpliv sestave krme in spola prašičev na kakovost sušenih vratin
Avtorji:
Žemva, Marjeta (avtor)
/
Polak, Tomaž (avtor)
/
Demšar, Lea (avtor)
/
Vidakovič, Sergeja (avtor)
/
Žlender, Božidar (avtor)
Vir:
Acta agriculturae Slovenica
Številčenje: 2006, letnik 88,
številka 1
Izvor: Univerza v Ljubljani, Biotehniška fakulteta
(Obvezni izvod spletne publikacije)
1. PDF datoteka (225 kB)
1. TXT datoteka (33 kB)
Poslej tudi mlečni in mesni izdelki ter kruh
Avtorji:
D. J.
Vir:
Naša skupnost (Ljubljana Moste-Polje)
Številčenje: 1989, letnik 30,
številka 3
Izvor: Mestna knjižnica Ljubljana
1. PDF datoteka (575 kB)
1. TXT datoteka (2 kB)
Influence of raw matter origin and production period on fatty-acid composition of dry-cured hams
Avtorji:
Žlender, Božidar (avtor)
/
Polak, Tomaž (avtor)
/
Špacapan, Dajana (avtor)
/
Andronikov, Darko (avtor)
/
Demšar, Lea (avtor)
Vir:
Acta agriculturae Slovenica
Številčenje: 2008, letnik 92,
številka 1
Izvor: Univerza v Ljubljani, Biotehniška fakulteta
(Obvezni izvod spletne publikacije)
1. PDF datoteka (168 kB)
1. TXT datoteka (31 kB)
Razvoj optičnega senzorskega sistema za nedestruktivno kontrolo kvalitete embaliranih mesnih izdelkov
Avtorji:
Lobnik, Aleksandra [01407] (vodja programa)
Obdobje: 2010 2007/06 07
Izvor: ARRS - Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije
1. PDF datoteka (447 kB)
1. TXT datoteka (48 kB)
Comparative study of iron, magnesium and zinc and daily intakes in certain meats and meat products
Avtorji:
Bilandžić, Nina (avtor)
/
Sedak, Marija (avtor)
/
Đokić, Maja (avtor)
/
Varenina, Ivana (avtor)
/
Solomun Kolanović, Božica (avtor)
/
Božič, Đurđica (avtor)
/
Brstilo, M. (avtor)
/
Sokolić-Mihalak, Darja (avtor)
/
Jurković, Zorica (avtor)
Vir:
Slovenian veterinary research
Številčenje: 2013, letnik 50,
številka 3
Izvor: Univerza v Ljubljani, Veterinarska fakulteta
(Obvezni izvod spletne publikacije)
1. PDF datoteka (253 kB)
1. TXT datoteka (27 kB)
Raziskovalni model strateškega repozicioniranja blagovne znamke
Avtorji:
Vukasovič, Tina (avtor)
Vir:
Management
Številčenje: 2009, letnik 4,
številka 3
Izvor: Univerza na Primorskem, Fakulteta za management
1. PDF datoteka (140 kB)
1. TXT datoteka (47 kB)
Janez Bogataj; Koline. Založba Rokus Klett, Ljubljana 2017, 183 str.
Avtorji:
Hazler, Vito (avtor)
Vir:
Glasnik Slovenskega etnološkega društva
Številčenje: 2018, letnik 58,
številka 3/4
Izvor: Slovensko etnološko društvo
(Obvezni izvod spletne publikacije)
1. PDF datoteka (219 kB)
1. TXT datoteka (11 kB)
Determination of free amino acid content in the Slovenian dry-cured ham "Kraški pršut" and produc...
Avtorji:
Janeš, Lucija (avtor)
/
Velikonja Bolta, Špela (avtor)
/
Škrlep, Martin (avtor)
/
Čandek-Potokar, Marjeta (avtor)
/
Prevolnik, Maja (avtor)
Vir:
Acta agriculturae Slovenica
Številčenje: 2012, letnik 100,
številka 1
Izvor: Univerza v Ljubljani, Biotehniška fakulteta
(Obvezni izvod spletne publikacije)
1. PDF datoteka (742 kB)
1. TXT datoteka (27 kB)
Razširjenost bakterije Clostridium difficile pri domačih živalih, v mesu in mesnih izdelkih, ter njen zoonotski pomen
Avtorji:
Ocepek, Matjaž [11133] (vodja programa)
Obdobje: 2012 2009/04 05
Izvor: ARRS - Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije
1. PDF datoteka (886 kB)
1. TXT datoteka (61 kB)
Senzorsko zaznavanje roka uporabe pakiranih mesnih izdelkov
Avtorji:
Lobnik, Aleksandra [1407] (vodja programa)
Obdobje: 2012 2009/04 05
Izvor: ARRS - Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije
1. PDF datoteka (580 kB)
1. TXT datoteka (56 kB)
Harmonisation of methods in entire male and immunocastrate research
Avtorji:
Čandek-Potokar, Marjeta (urednik)
Vir:
knjige
Izvor: Narodna in univerzitetna knjižnica
(Obvezni izvod spletne publikacije)
1. PDF datoteka (14 MB)
1. TXT datoteka (16 kB)
Total fatty acids composition of raw and ripe Slavonian kulen in relation to raw material used
Avtorji:
Karolyi, Danijel (avtor)
/
Čurić, Tomislav (avtor)
Vir:
Acta agriculturae slovenica. Suplement
Številčenje: 2012,
suppl. 3
Izvor: Univerza v Ljubljani, Biotehniška fakulteta
(Obvezni izvod spletne publikacije)
1. PDF datoteka (874 kB)
1. TXT datoteka (16 kB)
Effect of two different rearing systems on quality of dry cured "coppa" of Nero Siciliano pig
Avtorji:
Di Rosa, Ambra (avtor)
Vir:
Acta agriculturae slovenica. Suplement
Številčenje: 2013,
suppl. 4
Izvor: Univerza v Ljubljani, Biotehniška fakulteta
(Obvezni izvod spletne publikacije)
1. PDF datoteka (1133 kB)
1. TXT datoteka (18 kB)
Effects of salting duration and boar taint level on quality of dry-cured hams
Avtorji:
Kaltnekar, Tadej (avtor)
/
Škrlep, Martin (avtor)
/
Batorek Lukač, Nina (avtor)
/
Tomažin, Urška (avtor)
/
Prevolnik Povše, Maja (avtor)
/
Labussiere, Etienne (avtor)
/
Demšar, Lea (avtor)
/
Čandek-Potokar, Marjeta (avtor)
Vir:
Acta agriculturae slovenica. Suplement
Številčenje: 2016,
suppl. 5
Izvor: Univerza v Ljubljani, Biotehniška fakulteta
(Obvezni izvod spletne publikacije)
1. PDF datoteka (480 kB)
1. TXT datoteka (23 kB)
Effect of salt reduction on the length of the resting stage of Italian typical dry-cured ham
Avtorji:
Schivazappa, Christina (avtor)
/
Pinna, Anna (avtor)
/
Virgili, Roberta (avtor)
Vir:
Acta agriculturae slovenica. Suplement
Številčenje: 2013,
suppl. 4
Izvor: Univerza v Ljubljani, Biotehniška fakulteta
(Obvezni izvod spletne publikacije)
1. PDF datoteka (1267 kB)
1. TXT datoteka (13 kB)
Healthy trends affect the quality of traditional meat products in Mediterranean area
Avtorji:
Flores, Mónica (avtor)
/
Olivares, Alicia (avtor)
/
Corral, Sara (avtor)
Vir:
Acta agriculturae slovenica. Suplement
Številčenje: 2013,
suppl. 4
Izvor: Univerza v Ljubljani, Biotehniška fakulteta
(Obvezni izvod spletne publikacije)
1. PDF datoteka (2283 kB)
1. TXT datoteka (18 kB)
Consumers acceptability of Slavonian "Kulen" sausage
Avtorji:
Karolyi, Danijel (avtor)
Vir:
Acta agriculturae slovenica. Suplement
Številčenje: 2013,
suppl. 4
Izvor: Univerza v Ljubljani, Biotehniška fakulteta
(Obvezni izvod spletne publikacije)
1. PDF datoteka (1128 kB)
1. TXT datoteka (15 kB)
Qualitative, chemical and nutritional traits of dry-cured ham of Sarda breed pigs
Avtorji:
Porcu, Sebastiano (avtor)
Vir:
Acta agriculturae slovenica. Suplement
Številčenje: 2013,
suppl. 4
Izvor: Univerza v Ljubljani, Biotehniška fakulteta
(Obvezni izvod spletne publikacije)
1. PDF datoteka (1140 kB)
1. TXT datoteka (18 kB)
Iberian dry-cured ham consumption in spanish households
Avtorji:
Lara Vélez, Pablo (avtor)
/
Pedro Sanz, Emiliano Jesús de (avtor)
Vir:
Acta agriculturae slovenica. Suplement
Številčenje: 2013,
suppl. 4
Izvor: Univerza v Ljubljani, Biotehniška fakulteta
(Obvezni izvod spletne publikacije)
1. PDF datoteka (1159 kB)
1. TXT datoteka (11 kB)
Meat quality, blood stress indicators and trimmed cut yield comparison of black Slavonian pig wit...
Avtorji:
Karolyi, Danijel (avtor)
/
Salajpal, Krešimir (avtor)
/
Sinjeri, Željko (avtor)
/
Kovačić, Damir (avtor)
/
Jurić, Ivan (avtor)
/
Đikić, Marija (avtor)
Vir:
Acta agriculturae slovenica. Suplement
Številčenje: 2004,
številka 1
Izvor: Univerza v Ljubljani, Biotehniška fakulteta
(Obvezni izvod spletne publikacije)
1. PDF datoteka (148 kB)
1. TXT datoteka (20 kB)
Modification of method for the determination of organochlorine pesticides in meat samples
Avtorji:
Arh, Gregor (avtor)
/
Fras, Simona (avtor)
/
Polak, Tomaž (avtor)
/
Žlender, Božidar (avtor)
/
Veber, Marjan (avtor)
/
Pompe, Matevž (avtor)
Vir:
Acta chimica slovenica
Številčenje: 2009, letnik 56,
številka 4
Izvor: Slovensko kemijsko društvo
(Obvezni izvod spletne publikacije)
1. PDF datoteka (78 kB)
1. TXT datoteka (32 kB)
Razširjenost okužbe z virusom hepatitisa E pri prašičih ob zakolu
Avtorji:
Raspor Lainšček, Petra (avtor)
/
Kirbiš, Andrej (mentor)
/
Malovrh, Tadej (član komisije za zagovor)
/
Poljak, Mario (član komisije za zagovor)
/
Šinigoj-Gačnik, Ksenija (član komisije za zagovor)
/
Toplak, Ivan (komentor)
Izvor: Univerza v Ljubljani, Veterinarska fakulteta
1. PDF datoteka (2692 kB)
1. TXT datoteka (225 kB)
Dostop v Repozitoriju Univerze
Uredba ogledovanja mesa po deželi
Vir:
knjige
Izvor: Narodna in univerzitetna knjižnica / Univerzitetna knjižnica Maribor
1. PDF datoteka (12 MB)
1. TXT datoteka (102 kB)
Tehnologije mesa in mesnin I
Avtorji:
Demšar, Lea (avtor)
/
Polak, Tomaž (avtor)
Vir:
knjige
Izvor: Narodna in univerzitetna knjižnica
(Obvezni izvod spletne publikacije)
Gradivo je dostopno v prostorih NUK na namenskih računalnikih
Tehnološka kakovost prašičjega mesa za predelavo v izdelke posebne kakovosti
Avtorji:
Škrlep, Martin (avtor)
/
Prevolnik Povše, Maja (avtor)
/
Šegula, Blaž (avtor)
/
Tomažin, Urška (avtor)
/
Batorek Lukač, Nina (avtor)
/
Čandek-Potokar, Marjeta (avtor)
Vir:
knjige
Izvor: Narodna in univerzitetna knjižnica
(Obvezni izvod spletne publikacije)
Gradivo je dostopno v prostorih NUK na namenskih računalnikih
Tehnologija mesa
Avtorji:
Vombergar, Blanka (avtor)
/
Arzenšek Pinter, Rosvita (avtor)
Vir:
knjige
Izvor: Narodna in univerzitetna knjižnica
(Obvezni izvod spletne publikacije)
Gradivo je dostopno v prostorih NUK na namenskih računalnikih
Vloga soli in nitritov v mesninah in možnosti za njihovo zmanjšanje
Avtorji:
Tomažin, Urška (avtor)
/
Škrlep, Martin (avtor)
/
Prevolnik Povše, Maja (avtor)
/
Batorek Lukač, Nina (avtor)
/
Šegula, Blaž (avtor)
/
Čandek-Potokar, Marjeta (avtor)
Vir:
knjige
Izvor: Narodna in univerzitetna knjižnica
(Obvezni izvod spletne publikacije)
Gradivo je dostopno v prostorih NUK na namenskih računalnikih
Pitanje prašičev na večjo težo in predelava mesa v izdelke posebne kakovosti
Avtorji:
Prevolnik Povše, Maja (urednik)
/
Tomažin, Urška (urednik)
/
Čandek-Potokar, Marjeta (urednik)
Vir:
knjige
Izvor: Narodna in univerzitetna knjižnica
(Obvezni izvod spletne publikacije)
Gradivo je dostopno v prostorih NUK na namenskih računalnikih
Razgradnja polikloriranih bifenilov s starterskimi kulturami za izdelavo sušenih mesnin
Avtorji:
Lušnic Polak, Mateja (avtor)
/
Žlender, Božidar (mentor)
/
Kirbiš, Andrej (član komisije za zagovor)
Izvor: Univerza v Ljubljani, Biotehniška fakulteta
Gradivo je dostopno v prostorih NUK na namenskih računalnikih
Verjetnost kontaminacije rdečega mesa iz zraka z bakterijami vrste Listeria monocytogenes v klavnični industriji
Avtorji:
Kenda, Edvard (avtor)
/
Dobeic, Martin (mentor)
/
Jeršek, Barbara (član komisije za zagovor)
/
Ocepek, Matjaž (član komisije za zagovor)
/
Zdovc, Irena (komentor)
Izvor: Univerza v Ljubljani, Veterinarska fakulteta
(Obvezni izvod spletne publikacije)
Gradivo je dostopno v prostorih NUK na namenskih računalnikih
Stabilnost alternativnega pigmenta razsoljenega mesa in njegova primernost za koagulate mesnih emulzij
Avtorji:
Karas, Romana (avtor)
/
Žlender, Božidar (mentor)
/
Abram, Veronika (komentor)
Izvor: Univerza v Ljubljani, Biotehniška fakulteta
(Obvezni izvod spletne publikacije)
Gradivo je dostopno v prostorih NUK na namenskih računalnikih
stran
od 1
zadetkov na stran:
5
10
25
50
100