ZA ZALOŽNIKE

 

Spoštovani založniki!

Sodelovanje z Digitalno knjižnico Slovenije vam prinaša številne prednosti. Portal dLib.si je največja digitalna knjižnica v Sloveniji in kot prepoznana ter uveljavljena storitev privablja številne uporabnike tako iz Slovenije kot tujine. Z objavo publikacij na portalu dLib.si se bo krog vaših bralcev razširil, avtorji pa bodo citirani pogosteje.

Splet je danes glavni vir informacij za številne strokovnjake, študente in raziskovalce. Ob ustrezni pripravi publikacij za objavo na spletu (optična prepoznava besedila, metapodatki, promocija), ki jo omogoča portal dLib.si, bo vaša publikacija v spletnem okolju postala bolj prepoznavna.

Vključitev v dLib.si in vse s tem povezane storitve so brezplačne, postopek oddaje gradiva pa je zelo preprost.

Izpolnite Dogovor o sodelovanju za pravne osebe (angleška verzija) ali Dogovor o sodelovanju za fizične osebe (angleška verzija). Pošljite nam digitalno podpisan dogovor na naslov glavna.pisarna@nuk.uni-lj.si, ali dva izvoda dogovora v tiskani obliki na na naslov:

Uprava NUK

Turjaška 1

1000 Ljubljana

Publikacije je mogoče oddati prek portala SVAROG. Odločite se lahko za objavo s časovnim zamikom ali za takojšnjo objavo na spletu. Zlasti v znanosti je hiter dostop do informacij ključen, zaradi česar lahko vašo publikacijo na portalu dLib.si objavimo, še preden izide v tiskani obliki.

Vaša vprašanja nam lahko pošljete na elektronski naslov dlib@nuk.uni-lj.si.

 

ZA KNJIŽNICE

 

Pri Digitalni knjižnici Slovenije se zavedamo, da bodo knjižnice ostale temelj družbe znanja, a tudi, da mora znanje, ki ga hranijo, postati čimbolj dostopno. Naš cilj je, da bi postali žarišče teh sprememb in v spletnem okolju delovali v javnem interesu ter na ta način uresničevali poslanstvo knjižnice 21. stoletja.

Vabimo vas, da se nam pridružite in sodelujete pri izgradnji knjižnice prihodnosti. Portal dLib.si vam med drugim omogoča promocijo kulturne dediščine vašega kraja in krajanov.


POGODBA ZA VKLJUČITEV GRADIVA V DLIB.SI

Vključitev gradiva v dLib.si je zelo preprosta. Izpolniti morate le Pogodbo o vključitvi knjižničnega gradiva v Digitalno knjižnico Slovenije - dLib.si. Pošljite nam digitalno podpisan dogovor na naslov glavna.pisarna@nuk.uni-lj.si, ali dva izvoda dogovora v tiskani obliki na na naslov:

Uprava NUK

Turjaška 1

1000 Ljubljana

 

SMERNICE DIGITALIZACIJE

Pri digitalizaciji vašega gradiva vam bomo svetovali na podlagi sodobnih smernic. Skupaj z vami bomo pripravili ustrezno tehnično dokumentacijo ter z vašim dovoljenjem sodelovali z izvajalcem digitalizacije pri pripravi testnih digitalnih kopij gradiva in pri njihovem končnem pregledu. Veseli bomo vaših vprašanj, ki nam jih lahko zastavite po elektronski pošti na naslov dlib@nuk.uni-lj.si.

 

E-STATISTIKA

  • orodje eStatistika omogoča statistično spremljanje uporabe vašega gradiva
  • na voljo je vsem partnerjem, ki so prispevali svoje gradivo na portal dLib.si
  • za dostop do eStatistike izpolnite naslednji obrazec ter počakajte na sporočilo in odobritev s strani moderatorja
  • orodje eStatistika najdete na tej povezavi