ZA ZALOŽNIKE

Spoštovani založniki!

Sodelovanje z Digitalno knjižnico Slovenije vam prinaša številne prednosti. Portal dLib.si predstavlja največjo digitalno knjižnico v Sloveniji in kot prepoznavna ter uveljavljena storitev privablja številne uporabnike iz Slovenije, kot tudi iz drugih državah. Z objavo vaših publikacij se bo krog vaših bralcev razširil, publikacija bo postala bolj prepoznavna, avtorji pa pogosteje citirani.

Publikaciji lahko ponudimo razpoznavno mesto na spletu, ki je danes glavni vir informacij za številne strokovnjake, študente in raziskovalce. Z ustrezno pripravo za objavo na spletu (optična prepoznava besedila, metapodatki in promocija) bo vaša publikacija postala bolj razpoznavna v spletnem okolju.

Vključitev v dLib.si in vse s tem povezane storitve so brezplačne, oddaja gradiva pa za vas zelo preprosta.

Izpolnite Dogovor o sodelovanju za pravne osebe (angleška verzija) ali Dogovor o sodelovanju za fizične osebe (angleška verzija) in nam ga v dveh izvodih pošljite na naslov:
Uprava NUK, Turjaška 1, 1000 Ljubljana.


Vaše publikacije oddajte prek portala SVAROG. Lahko se odločite za objavo z zamikom ali za objavo na spletu, še preden vaša publikacija izide v tiskani obliki, saj je zlasti v znanosti danes ključna prav hitra dostopnost informacije.

Izdajateljem, ki izdajate znanstvene ali poljudno-znanstvene periodične publikacije in kandidirate za sredstva pri ARRS, priporočamo branje navodil o oddaji in ustrezni obliki oddanih publikacij za objavo na portalu dLib.si!

Na vaša vprašanja bomo odgovorili po elektronski pošti dlib@nuk.uni-lj.si

ZA KNJIŽNICE

V Digitalni knjižnici Slovenije se zavedamo, da bodo knjižnice tako kot v preteklosti tudi v prihodnosti temelj družbe znanja, vendar bo v njih shranjeno znanje moralo postati čim lažje in širše dostopno. Naš cilj je postati žarišče teh sprememb in nuditi infrastrukturo novi paradigmi knjižničarstva.

Tudi v spletnem okolju delujemo v javnem interesu in uresničujemo poslanstvo knjižnice v 21. stoletju.

Vabimo vas, da se nam pridružite in sodelujete pri knjižnici prihodnosti ter promovirate kulturno dediščino svojega kraja in svoje krajane!

POGODBA ZA VKLJUČITEV V DLIB.SI
Vključitev gradiva v dLib.si je zelo preprosta. Izpolnite le Pogodbo o vključitvi knjižničnega gradiva v dLib.si in nam jo v dveh izvodih pošljite na naslov: Uprava NUK, Turjaška 1, 1000 Ljubljana.

SMERNICE DIGITALIZACIJE
Pri digitalizaciji vašega gradiva vam bomo svetovali na podlagi sodobnih smernic. Skupaj z vami bomo pripravili ustrezno tehnično dokumentacijo in z vašim dovoljenjem sodelovali z izvajalcem digitalizacije pri pripravi testnih digitalnih kopij gradiva in končnim kakovostnim pregledom digitalnih kopij. Veseli bomo vaših vprašanj, zastavljenih po elektronski pošti dlib@nuk.uni-lj.si

E-STATISTIKA

  • Orodje eStatistika omogoča statistično spremljanje uporabe vašega gradiva.
  • Na voljo je tistim partnerjem, ki so prispevali svoje gradivo na portal dLib.si.
  • Za dostop do eStatistike izpolnite obrazec in počakajte na sporočilo in odobritev moderatorja.


Za eStatistiko kliknite  e-statistika